Vindbaar zijn in Google

SEO is een afkorting van het engelse ‘search engine optimalisation’. Het is een onderdeel van zoekmachine marketing. De meeste mensen houden zich bezig met SEO voor Google, aangezien dat wereldwijd de meest gebruikte zoekmachine is.

Het komt er op neer, dat de zoekresultaten van Google beïnvloedbaar zijn door bepaalde richtlijnen te houden bij het maken van een website. Wat ook zwaar meeweegt, zijn het aantal links naar de website met de juiste anchor tekst. Bovenaan in Google staan is zeer aantrekkelijk, want de top 3 ontvangt ongeveer 70% het verkeer op de website. Bovendien hoeft er geen geld worden betaald voor het verkeer naar de website, wat advertentiekosten bespaard.

Een website kan tot in de puntjes worden geoptimalieerd voor SEO, maar hoe kan je er voor zorgen dat een Facebook bedrijfspagina goed vindbaar is?

Vindbaarheid op Facebook

Veel mensen dachten dat de bestandsnaam van de profielfoto die je upload uitmaakte voor SEO, maar dit is niet zo. Om een Facebook pagina te optimaliseren voor SEO zou het volgende gedaan kunnen worden:

  • SEO titel: De naam van de pagina plus | Facebook
  • Meta discription: De naam van de pagina gevolgd door de ‘about’ beschrijving, plus | Facebook
  • H1: De naam van de pagina

Het is aan te raden om goed na te denken over deze punten, zodat de Facebook pagina hoog in Google komt te staan. Het is mogelijk om de naam van een Facebook pagina te veranderen, totdat het aantal van 100 fans is bereikt.

Twee dingen die ook belangrijk zijn om mee te nemen naast het optimaliseren van een pagina zijn:

  • Branding: Het kan belangrijker zijn om een herkenbare naam te nemen, in plaats van een SEO geoptimaliseerde naam
  • Verschijning: Wanneer een Facebook pagina een te lange naam heeft, kan dit minder persoonlijk over komen en als spam worden gezien

Een Facebook pagina titel kan zo lang gemaakt worden als het maar kan, maar in de Google resultaten mag deze titel maximaal 70 karakters bevatten. Aangezien deze pagina titel ook wordt meegenomen in de meta discription, is het verstandig om deze titel kort te houden zodat er nog ruimte is voor een beschrijving in Google.

Interesse in een Facebook bedrijfspagina? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Facebook bedrijfspagina aanvragen