Wat zijn nou de grote verschillen tussen een bedrijfswebsite en een Facebook bedrijfspagina? Het grote verschil zit het in het overbrengen van een boodschap. Wanneer er een nieuw bericht op de website wordt geplaatst, wordt dit bericht pas gelezen wanneer de website wordt bezocht. Bij Facebook werkt dit anders. Wanneer de Facebook gebruiker de bedrijfspagina een like heeft gegeven, komen berichten van dit bedrijf automatisch op de wall van deze persoon te staan. Het contact met de (potentiële) klant is dus veel hechter!

Wat hierboven staat beschreven kan een positief effect hebben op een bedrijf. Maar zoals hierboven ook al staat beschreven, is het van belang dat mensen eerst een like geven aan de bedrijfspagina. Dit gebeurt alleen als er iets te halen valt voor de klant! Dit hoeft niet persé korting o.i.d. in te houden, als het maar de interesse heeft van de doelgroep. Denk aan leuke berichten, filmpjes en foto’s (bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen).

Een ander belangrijk onderdeel voor het verkrijgen van likes voor een Facebook bedrijfspagina is het uiterlijk van de pagina. Het best is om hier de huisstijl van het bedrijf in terug te laten komen, zodat alle media uitingen goed op elkaar aansluiten. Ook is het mogelijk om een website in te laden in Facebook. Het voordeel hiervan is dat bezoekers van de website al zijn ingelogd in Facebook, waardoor de drempel voor het delen van content wordt verlaagd.

Wilt u een professionele Facebook pagina op maat gemaakt en advies over hoe u Facebook kunt gebruiken voor succes? Vraag dan hier onder vrijblijvend een offerte aan.